Kan ik met een pensioen een hypotheek krijgen?

hypotheek

Het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd betekent niet dat je dromen en ambities om een huis te kopen of te verhuizen verdwijnen. Een vaak gestelde vraag is dan ook: “Is het mogelijk om een hypotheek te krijgen als ik met pensioen ben?” In dit artikel duiken we in dit onderwerp en bekijken we de mogelijkheden voor gepensioneerden die een hypotheek willen afsluiten.

Ja, het is mogelijk

Om te beginnen, ja, het is zeker mogelijk om een hypotheek te krijgen als je met pensioen bent. Echter, er zijn specifieke overwegingen en criteria waarmee rekening moet worden gehouden.

Inkomensbeoordeling

Net als bij elke hypotheekaanvraag zal de geldverstrekker je inkomen en spaargeld beoordelen. Bij gepensioneerden zal dit in de meeste gevallen het pensioeninkomen zijn. AOW, werkgeverspensioen en eventuele lijfrente-uitkeringen worden meegenomen in de beoordeling.

Looptijd van de hypotheek

De looptijd van de hypotheek kan korter zijn voor gepensioneerden. Dit betekent dat de maandelijkse aflossingen hoger kunnen zijn dan bij een langere looptijd. Sommige hypotheekverstrekkers bieden specifieke hypotheekproducten voor ouderen waarin de looptijden zijn aangepast.

De waarde van het huis

Als je al eigenaar bent van een woning, kan de overwaarde van die woning in je voordeel werken bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Hypotheekvormen

Er zijn specifieke hypotheekvormen die gunstig kunnen zijn voor gepensioneerden, zoals de opeethypotheek, waarbij je de overwaarde van je woning kunt benutten.

Toekomstige veranderingen in inkomen

Geldverstrekkers zullen ook rekening houden met verwachte veranderingen in je inkomen. Als je bijvoorbeeld binnenkort een hoger pensioeninkomen verwacht, kan dit invloed hebben op het bedrag dat je kunt lenen.

Krijg advies van Zaat Vastgoed

Hoewel er enkele specifieke overwegingen zijn voor gepensioneerden die een hypotheek willen afsluiten, is het zeker mogelijk. Zaat Vastgoed ondersteunt je in het vinden van de juiste hypotheek voor je nieuwe thuis. Het is cruciaal om goed geïnformeerd te zijn en advies in te winnen om de beste optie voor je situatie te vinden.

Ben je met pensioen en overweeg je een hypotheek af te sluiten? Neem contact op met Zaat Vastgoed. Onze financiële experts kunnen je begeleiden en adviseren over de beste hypotheekmogelijkheden voor je situatie. Met de juiste begeleiding kun je ook tijdens je pensioenjaren je woondromen waarmaken.