Je huis laten taxeren

Altijd goed geïnformeerd dankzij Zaat Vastgoed. Realistische verwachtingen. Weten waar je aan toe bent.

Wat is een woningtaxatie? Waarom is het nuttig? En wat is het verschil met een verkoopopinie? We nemen je mee in de wereld van taxaties, zowel bij verkoop als aankoop. En helpen je begrijpen hoe een taxatie jou op weg kan helpen.

Wat is de waarde?

Dat is de belangrijkste vraag. En toch moeilijk te beantwoorden. Want in principe is een huis waard wat een koper ervoor wil betalen. Zo eenvoudig is het. Of niet. 

Doe daarom beroep op experts. Ervaringsdeskundigen. Bij Zaat Vastgoed zijn we hier al jaren mee bezig. We volgen de huizenmarkt op de voet en blijven steeds marktonderzoek doen. Zo kunnen we op elk moment goed inschatten hoeveel je huis waard is.

Taxatie bij verkoop

Als je je huis te koop zet, is het niet eenvoudig om te bepalen wat een goede vraagprijs is. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk uit de verkoop halen. Maar niet té veel vragen en daarmee potentiële kopers afschrikken. Net genoeg dus. 

Bij Zaat Vastgoed kijken we naar de staat, oppervlakte, ligging, aantal slaapkamers, het al dan niet aanwezig zijn van een tuin… We nemen het allemaal mee in ons taxatierapport.

Taxatie bij aankoop

Een taxatie is erg handig om te bepalen hoeveel je wilt bieden voor een huis dat je wilt kopen. Maar het is ook vaak noodzakelijk voor een hypotheekaanvraag. De bank zal het officiële taxatierapport willen inkijken voor het verlenen van een hypotheek.

Zaat Vastgoed is een erkende NWWI taxateur ingeschreven in het NRVT-register en dus de perfecte keuze bij aankoop met hypotheek. Bovendien zorgt onze expertise ervoor dat je weet wat een huis echt waard is. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Taxatie of verkoopopinie?

Bij een aankoop zul je bijna altijd een taxatie moeten laten uitvoeren. Het is immers verplicht om een hypotheek te krijgen en om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie. 

Bij een verkoop ligt dat anders. Dan kan het zijn dat je voldoende hebt aan een (gratis) verkoopopinie. Dan komt er een expert van Zaat Vastgoed kijken naar de huidige verkoopwaarde van je woning. Minder uitgebreid dan een taxatie, maar nog steeds een meerwaarde.

Wat we kunnen betekenen?

Neem contact op met Paul en bel (026) 388 4003